On kiitosten aika

Jättäessäni vuoden 2015 lopussa piirin vetovastuun uudelle puheenjohtajalle luon pienen katsauksen menneeseen.

Piirin toiminta on ennenkaikkea jatkuvaa valmistautumista vaaleihin. Olin vuoden 2011 eduskuntavaalissa piirin vaalipäällikkönä. Vaalit sujuivat hyvin. Saimme 18,1 prosentin kannatuksella kolme kansanedustajaa, Ritva Elomaan, Lauri Heikkilän ja Maria Lohelan. Näin saimme kaikkien aikojen ensimmäiset perussuomalaiset kansanedustajat Varsinais-Suomesta.

Puheenjohtajakauteeni (2012-2015) osui kaikkia mahdollisia vaaleja. Heti vuoden 2012 alussa oli presidentin vaalit, joissa ehdokkaamme Timo Soini sai 8,9 % kannatuksen piirissämme. Saman vuoden keväällä pääsi Ritva ”Kike” Elomaa Turun Osuuskaupan edustajisto vaalissa läpi. Myös kunnallisvaalit olivat vuoden 2012 syksyllä, joissa saimme 10,4 % kannatuksella 92 valtuutettua alueemme kuntiin.

Vuosi 2013 oli välivuosi vaaleista mutta 2014 jälleen jatkettiin vaalien merkeissä. Europarlamenttivaalit käytiin keväällä 2014. Maria Lohela oli ehdokkaana tässä vaalissa. Saimme piirin alueelta 12,6 % kannatuksen. Jussi Halla-aho ja Sampo Terho tulivat valituksi europarlamenttiin.

Vuoden 2015 eduskuntavaalissa saimme kaikkien aikojen parhaan tuloksen. Kannatuksemme oli 19,3 prosenttia ja nousimme maakunnan toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Saimme edelleen kolme edustajaa eduskuntaan, Ritva Elomaan, Ville Tavion ja Maria Lohelan. Vaalien tuloksena Perussuomalaiset ovat hallituspuolue neljällä ministerillä. Edustajamme eduskunnassa ovat arvokkaassa asemassa. Maria Lohela on eduskunnan puhemiehenä, Kike Elomaa eduskuntaryhmän vpj:na ja 1. kauden kansanedustaja Ville Tavio lakivaliokunnan jäsenenä.

Vaali vaalilta olemme siis käyneet voitosta voittoon. Kiitos tästä kuuluu teille kaikille, jotka olette olleet ehdokkaina, tukiryhmien jäseninä, talkoolaisina toritapahtumissa, piirin, yhdistysten ja työryhmien, kuten vaalityöryhmän, toimijoina sekä tietysti myös äänestäjille.

Jatketaan samaan malliin, niin hyvä tulee.

Toivotan menestyksekästä vuotta 2016 kaikille jäsenille ja tukijoille sekä onnea ja intoa uudelle puheenjohtajalle Janne Asolle vaativassa tehtävässä.

Piirin syyskokouksessa esittämäni tilastot löytyvät täältä:

Tilasto

Juhani Pilpola

Kirjoitettu 29.12.2015

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa