PS: Toimia yritysten pelastamiseksi nyt

Perussuomalaiset vaati tänään eduskunnan kyselytunnilla toimia yrittäjien ja työntekijöiden vaikean taloudellisen aseman helpottamiseksi. Perussuomalaiset väläytti muun muassa verohelpotuksia, korotonta lainaa lyhennysvapaalla sekä parempaa sosiaaliturvaa yrittäjille.

– Koronavirusepidemia luo valtavia ja pahimmillaan ylitsepääsemättömiä taloudellisia vaikeuksia yrittäjille. Jos yrittäjältä loppuu toimeentulo, se loppuu myös yrityksen työntekijöiltä, perussuomalaisten kansanedustaja Mikko Lundén totesi.

Yrityksiä on kohtuutonta ajaa nyt konkurssiin

Lundén huomautti, että moni nyt kriisissä oleva yritys tulee olemaan hyvinkin kannattava taas kriisin jälkeen. Niitä olisi siis kohtuutonta ajaa konkurssiin. Perussuomalaiset haluavatkin laajan tukipaketin vaikeuksissa oleville suomalaisille yrityksille.

– Arvoisa hallitus! Meidän täytyy yksissä tuumin pelastaa suomalaiset pienyrittäjät ja työpaikat. Minkälaisia toimenpiteitä hallitus on tekemässä yrittäjien auttamiseksi nyt? Lundén kysyi.

 

Huomenna taloudellisen avun linjauksia

Pääministeri Sanna Marin (sd.) totesi aiheen olevan tärkeä, sillä tilanne vaikuttaa talouteen, yrityksiin ja työntekijöihin.

Hallitus on Marinin mukaan sitoutunut siihen, että kriisistä koituu mahdollisimman vähän vahinkoa. Niin sanottu ministeriviisikko kokoontuu tänään ja Marin lupasi huomiseksi toimenpidelistan siitä, kuinka taloudelliseen puoleen voidaan vaikuttaa.

Perussuomalaisilta lista aputoimia

Perussuomalaiset kuitenkin toivovat enemmän konkretiaa. Lundén huomautti, etteivät yrittäjät eivät paljon kostu maksujärjestelyjen ehtojen lievennyksistä, jos rahaa ei kerta kaikkiaan ole.

– Yrittäjille pitää tarjota nollakorkoista lainaa ja lyhennysvapaata koko kriisin ajaksi. Lisäksi verohelpotuksia on annettava heti. Yrittäjien on päästävä paremmin työttömyysturvan piiriin. Nämä esimerkkeinä, Lundén luetteli.

Lisätiedot:

Mikko Lundén, 050 514 4282

 

Kirjoitettu 19.3.2020

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa