Vuoden 2014 piirihallitus järjestäytyi

Varsinais-Suomen Perussuomalaisten piirihallitus teki järjestäytymiskokouksessaan 9.1. Kaarinassa seuraavat valinnat:

Ensimmäisenä varapuheenjohtajana jatkaa Janne Aso Kaarinasta, toisena varapuheenjohtajana jatkaa Tuija Ketonen Loimaalta, ja kolmanneksi varapuheenjohtajaksi valittiin Sanna Leivonen Salosta. Varsinais-Suomessa on perinteisesti ollut vahva naisedustus puheenjohtajistossa, ja tätä perinnettä jatkettiin edelleen vuonna 2014.

Piirin puheenjohtajana toimii Juhani Pilpola Liedosta. Hänen mukaansa vuodesta 2014 on tulossa poliittisesti vilkas, joten varapuheenjohtajillekin tulee riittämään tekemistä. Juhani Pilpola on luotsannut kasvavaa perussuomalaisten joukkoa vuodesta 2012, eikä kasvulle näy loppua.

Piirihallitus valitsi keskuudestaan myös työvaliokunnan hoitamaan juoksevia asioita. Työvaliokuntaan kuuluu puheenjohtajiston lisäksi Taisto Penttilä Turusta, Berit Suomi Kemiönsaarelta, Olli-Pekka Ahokas Vehmaalta, taloudenhoitaja Hannes Heikkilä Liedosta sekä piirisihteeri Sirkku Saarinen Laitilasta.

Kokouksessa kansanedustaja Lauri Heikkilä Marttilasta kertoi ajankohtaisia asioita eduskunnasta. Kunta- ja sote-uudistuksessa kysymyksiä on edelleen enemmän kuin vastauksia. Miten Suomi on joutunut tällaiseen tilanteeseen? Tähän kansanedustaja Heikkilä löytää kaksi perustavaa syytä: työvoiman liikkuvuus, halpatyövoima joka ei maksa Suomeen veroja, sekä veroparatiisien käyttö. Suomalaiset suuryhtiöt siirtävät voittonsa tytäryhtiöiden avulla veroparatiiseihin. 18 vuotta EU:ssa on muuttanut Suomea perusteellisesti. Jos ei saada verotuloja työvoimalta eikä suuryrityksiltä, voi tulla tulokseksi nyt tapahtunut: valtion budjetista jäi puuttumaan yli miljardi verotuloja. Hallitus ei saa Suomen suuntaa kääntymään.

Kirjoitettu 10.1.2014

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa